Warning: Undefined array key "beid" in /customers/2/a/f/mallee-dtp.nl/httpd.www/home.php on line 4 Warning: Undefined variable $naam in /customers/2/a/f/mallee-dtp.nl/httpd.www/home.php on line 6 Warning: Undefined array key "naam" in /customers/2/a/f/mallee-dtp.nl/httpd.www/home.php on line 7 Warning: Undefined array key "naam" in /customers/2/a/f/mallee-dtp.nl/httpd.www/home.php on line 7 Mallee-DTP
Als je hier je naam invult wordt het wat persoonlijker (mag, hoeft niet)  

Het begin...

Het begin...
was een DOS computer, zonder harde schijf. Als je de computer opstartte moest je een soort kartonnen enveloppe (Floppy) in een sleuf stoppen. Hierop stond het DOS besturings systeem... Dat was mijn eerste kennismaking met computers, de cursus GWbasic waar ik mij voor had opgegeven. Nu alweer bijna 30 jaar geleden.

HTML de basis

HTML is de basis van een webpagina. Het is eigenlijk een soort taal waarmee je kunt praten met de browser. HTML verteld de browser waar een bepaald onderdeel (letter, woord, plaatje) moet staan. Ook eigenschappen als kleur en grootte horen hierbij. Zonder "scripts" is er toch een beperkte interactie mogelijk met de bezoeker van je pagina. Het creatief gebruik van links is hiervan de motor.

Als je een website wilt voor jezelf, je vereniging of je bedrijf, blijf dan lezen.

Mallee-DTP ontwerpt, onderhoud en bied hulp bij het maken van websites. In de kolommen links en rechts staan enkele (we gebruiken er meer) van de door ons gebruikte technieken.

Websites die net even anders zijn dan alle andere websites die je op het internet tegenkomt.

Je website is je visitekaartje op het internet en moet aan een aantal eisen voldoen:
  1. De uitstraling van jou of je bedrijf weergeven
  2. Hij moet gebruiksvriendelijk en functioneel zijn
  3. En, zeer belangrijk voor de ondernemers onder ons, de website moet de omzet van je bedrijf doen verhogen
In ons geval betekend dat een goede samenwerking tussen ons en onze klanten.

Er moet niet alleen meer worden nagedacht over vormgeving, kleurgebruik en teksten. Functionaliteit gaat een steeds grotere rol spelen. En er zijn vele mogelijk heden tegenwoordig. Dankzij de vele uren studie kunnen we je ook daarmee helpen. Neem gerust kontakt met ons op. Je kunt hiervoor ons formulier gebruiken.
Wie weet wat we nog allemaal voor je kunnen betekenen.
Op deze pagina kun je een paar websites zien waar we aan (mee)gewerkt hebben:
Klik hier voor voorbeelden

Zelf maken?

Wij vinden websites ontwikkelen een boeiende bezigheid en kunnen ons dus goed voorstellen dat je je eigen site zelf wilt maken en beheren. Ook daar kunnen we je bij helpen


Ons streven is: Iedereen zijn eigen website

En als je regelmatig op deze site terug wilt keren, raden we je het volgende aan:
Maak nu van Mallee-DTP uw startpagina


Waarschuwing

Een waarschuwing is edoch op zijn plaats:
Het ding waar je nu achter zit kan heel verslavend werken, wees je daar terdege van bewust.
Laat het de spuigaten niet uitlopen!

Bedankt voor je aandacht en veel plezier.

Namens het Mallee-dtp team:

Jan Mallee

Nu...

Nu...
na een aantal jaren DTPer te zijn geweest (vandaar de naam Mallee-DTP), heb ik me gestort op het nieuwe medium: Het Internet. En dat is erg uitgebreid. Nu na stapels boeken inclusief een cursus Webdesign bij het NTI, bezig met PHP. Dat lijkt een beetje op JavaScript en doet me terugdenken aan de cursus GWbasic van 30 jaar geleden...

PHP

PHP is net als CGI en Perl een scriptingtaal. Op de server waar de pagina staat moet dus een parser aan staan.
PHP (Hypertext Preprocessor), maakt het je mogelijk zeer complexe webaplicaties te maken. Maar voordat je ermee aan de slag kunt, zul je een terdege kennis van HTML moeten hebben.

Javascript

Javascript lijkt veel meer op een programmeertaal. Met behulp van een javascript kun je onderdelen van je pagina laten bewegen. Javascript is ook de motor van de alombekende "rolloverimage"

Als je erop klikt wordt je doorgelinkt naar een andere pagina

PHP en MySQL

De tijd van de statische websites waar je alleen plaatjes en tekst vond is voorbij. Aan de websites van tegenwoordig worden hogere eisen gesteld. Denk maar aan de tegenwoordig zo populaire blogs, of site als marktplaats en hyves. Dat wordt allemaal mogelijk met PHP en MySQL.

Perl en CGI

Ook Perl en CGI mogen hier niet ontbreken. Om wat meer interactiviteit op je pagina te krijgen. Integenstelling tot HTML en javascript zijn dit echte script talen. Ze zijn "server-sided". Wat betekend dat ze een speciaal programma nodig hebben op de sever. Een interpretatie programma of "parser". Het zijn krachtige talen die voor veel interactie kunnen zorgen op je website.

Toekomst

Blockchain en Internet 3.0
Decentralisatie is hier het sleutelwoord.
Smart contract programming (het programmeren van slimme kontracten).
Solidity is een scripttaal ontwikkeld voor het Ethereum platform.
Lijkt (gelukkig) een beetje op javascript.
Ethereum is niet de enige en solidity werkt niet overal.
Eos, Tron en Nem zijn hier voorbeelden van en allemaal hebben ze een andere programmeertaal.