Warning: Undefined array key "naam" in /customers/2/a/f/mallee-dtp.nl/httpd.www/content/vraagb.php on line 3 Warning: Undefined array key "ip" in /customers/2/a/f/mallee-dtp.nl/httpd.www/content/vraagb.php on line 4 Help pagina

Welkom

Welkom
Op het internet is heel veel informatie te vinden over van alles en nog wat. Zo ook over het onderwerp van deze site: Het maken van een eigen website. Wij maken dan ook dankbaar gebruik van links die naar andere pagina's op het internet verwijzen. Pagina's die informatie bieden omtrend je vraag.Internet surfen les 1
Wat kun je met internet?
Wat kost het
Zoekmachines
Verwijder mijn naam van deze pagina's


In dit vakje hieronder worden enige gegevens weergegeven die standaard meegestuurd worden elke keer als u een webpagina opent:

En dan zijn er nog de java scripts die ook veel gegevens kunnen opvragen en bijhouden zoals:

Beeldscherm resolutie:


Of de tijd die je op een pagina doorbrengt:

U bent al: op deze help pagina.
Dit soort gegevens kunnen in een database worden opgeslagen en bv. gebruikt om gerichter reclame te maken.
Surfen les 1

Je zou je het internet kunnen voorstellen als een enorme kast vol met losse vellen papier. Die losse vellen papier zijn de internet pagina's.Op het ogenblik zit je één van die pagina's te lezen.
Als je zelf zo'n kast zou hebben, zou het je moeite kosten om één bepaalde pagina tussen die stapels terug te vinden. En al helemaal als ook andere mensen vellen papier met hun aantekeningen erin hebben gestopt.

Het mooie van het internet is dat elk velletje papier zijn eigen plaats aanduiding heeft. Zo'n plaatsaanduiding heet "link" in internet termen. Om op deze pagina te komen heb je al zo'n link gevolgd.

Hoe weet je nu waar die linken staan?
Dat is makkelijk: het aanwijspijltje van je muis verandert in een handje als het zich op een link bevindt. Als het een handje is kun je klikken en wordt de desbetreffend pagina op je scherm gezet, meestal bovenop degene die je aan het lezen was.


Bijvoorbeeld:
Bovenaan deze pagina staat een plaatje. Op dit plaatje zie je een soort zin met losse woorden. (Home Help websites enzovoort.)
Dit is een constructie die "menu" heet en kom je op veel pagina's tegen. Als je je pijltje op één van deze woorden zet, gebeuren er meestal twee dingen: Je pijltje verandert in een handje, en in de balk onderin je browserscherm verschijn het adres van de pagina waar de link mee verbonden is. En wat ook kan gebeuren en vaak voorkomt bij een menu constructie is dat er ineens meer woorden zichtbaar worden.
Dan sta je op een groepslink en de nieuwe woorden of zinnen zijn de links naar de pagina's die in die groep vezameld zijn door de maker van de pagina.

Midden in tekst die je aan het lezen bent kunnen ook links staan. Zoals de link waar je op geklikt hebt om op deze pagina te komen. Deze links zien er meestal iets anders uit dan de omringende tekst. (Onderstreept, andere kleur, ander lettertype of iets dergelijks).
Vergeet ook de plaatjes niet, die kunnen ook links verbergen.
Om het zeker te weten hoef je maar je pijltje op het woord of het plaatje te zetten; verandert het in een handje dan heb je geluk en kun je doorklikken naar dat onderwerp. Geen handje? Dan heb je pech, geen link.

Hoe meer je surft over het internet, hoe beter je er in wordt.

Om terug te keren naar de pagina waar je vandaan kwam, de eerste "home" pagina van deze site, kun je drie dingen doen, allemaal met hetzelfde resultaat:
 1. Je kunt in het menu bovenaan deze pagina op het woordje "home" klikken.
 2. Je kunt op de knop "vorige" (meestal ergens links bovenin de menubalk van je browser) klikken.
 3. Je kunt op de door mij gemaakte link terug klikken


Veel surfplezier op het Internet.

Jan Mallee

naar boven
 1. Het internet, wat kun je ermee

  Als je wel eens over het internet gesurft hebt zul je wel gezien hebben dat er heel veel sites zijn al.
  Je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat wel ergens op een site op het internet.
  Als je een beetje bekend bent op het internet, hoef je nooit meer door de stad te sloffen, winkel in, winkel uit.
  Of met het karretje achter je vrouw aan in de supermarkt.
  Die tijd kun je dan weer mooi voor iets anders gebruiken.
  Op het strand liggen, aan de bar hangen of aan je eigen website werken.
  (Dat zijn dan mijn suggesties, maar ik weet zeker dat je dat zelf best wel weet in te vullen.:-)


naar boven
 1. De kosten


 2. Je begint natuurlijk al met het feit dat internet niet echt gratis is.
  Je hebt er een computer voor nodig, en een aansluiting via kabel of telefoon met een ISP (Internet service provider), zoals bv. Wanadoo, Planet internet, Xs4all, Tiscalie en nog vele anderen.
  Die kosten heb je zelf in de hand. De sky is the limit. Je hoeft niet het allerlaatste model computer te hebben, een afdankertje van een kennis is meestal al goed genoeg.
  Ook ISP's kun je vinden van gratis tot heel duur.

naar boven
 1. HTML Wat is dat eigenlijk?

  Als u op de link drukt, ziet u de onderliggende code van een gedeelte van deze pagina.
  Tussen de < en > tekens staat de code die een browser zoals bv. Internetexplorer
  nodig heeft om de pagina op te bouwen.
  Hoe ziet deze HTML pagina er dan uit?naar boven
 1. Een rijtje zoekmachines


 2. Om informatie ie vinden op het internet heb je een zoekmachine nodig. Google is de meest gebruikte, maar er zijn er vele:


naar boven